Месечни архиви: май 2011

SEO конференция 2011 през моя поглед

На всички е известно, че повече от 90% от интересните семинари и конференции се провеждат в София и за хора като мен, които не живеем в столицата, не е особено лесен достъпа до тях. Този път обаче ситуацията беше такава, че си спечелих един безплатен пропуск за SEO конференция 2011 и нямаше как да пропусна.

И така на 27 май в 00:00 часа с Ивелина Атанасова от NewTrend и MarkBit се хванахме под ръка и се метнахме на нощния автобус по линията Варна-София. Като цяло спането в автобус не е особено приятно, но не е и невъзможно. За човек с моя ръст от 187 сантиметра е истинско блаженство, когато има 2 свободни седалки. Този път обаче автобуса беше пълен и дрямката се сведе до 2-3 часа, което след работен ден и точно преди целодневна конференция не е особено достатъчно. Поне компанията беше приятна и си подърдорихме добре с Ивелина.

Има още

Който играй, пичели достъп до SEO конференция 2011

Много се радвам, че първия пост в блога ми ще бъде на много хубава тема, дано така да върви и за напред.

Преди десетина дни в блога на Superhosting, попаднах на тяхната игра с въпроси свързани с оптимизация за търсачки, с награда 5 броя безплатни достъпа за SEO конференция 2011, организирана от Averang и SEOM за трета поредна година. Отново се убеждавам, че Суперхостинг се стараят постоянно да са максимално близо до клиентите си и не случайно са хостинг компания номер едно в България, в моята лична класация.

Не се занимавам професионално с оптимизация, но тъй като разбработвам сайтове, се старая те да са с добра onpage оптимизация(а и не само). Това беше и причината да реша да се включа в играта и да задам моя въпрос, като се надявах той да бъде един от петте избрани от организаторите, като най-интересен.

Има още

Казано простичко: Console.WriteLine(„Hello World!“);

След доста отлагане от моя страна, най-накрая намерих малко свободно време да се гмурна и аз в света на блогосферата. В последните няколко месеца се запознах с доста от българските блогъри, и по-точно с техните виртуални местенца и се радвам, че все още има млади и будни българи, които не се занимават основно със седяне на пейката пред блока, чоплене на семки и ругаене на ужасната ситуация в държавата, в която живеят. Още по радостно е, че с някои от тях успях да се запозная и лично, като занапред се надявам тази тенденция да продължи.

В този блог най-вероятно ще откривате теми свързани с интернет и новите технологии, което е продиктувано от работата ми и моите интереси. За някои от вас може и да има доста неразбираеми теми свързани с програмирането, но кактоказва един мой приятел „Вицовете за блондинки са повече от вицовете за програмисти, защото вицовете за блондинки ги разбират всички“. Със сигурност ще пиша и за неща извън тези сфери, като се надявам да ви е интересно.

Както повеляват древните закони на блогосферата ще се радвам да отговоря на всеки един ваш въпрос, и ако мислите, че мога да съм ви полезен с нещо, не се колебайте да ми пишете.