Месечни архиви: юли 2011

Приятели, усмивки, Tiesto, Cacao Beach

Преди около месец докато се измъчвахме след работа с едни студени бирички на бар Кубо на плажа във Варна, решихме че е крайно време да отидем да видим какво толкова му хвалят на това Cacao Beach и да проверим наистина ли Tiesto заслужено е един от най-яките световни DJ-и. Набързо се сдобихме с билети от Eventim, докато цената беше още 35 лева и остана само да дойде заветната дата 30 юли.

Cacao Beach

Има още

Колко тежък сезон може да е лятото

Напук на топлото време, в който всеки си мисли за отпуски, инициативата VarnaLab продължава да се развива с пълна сила. През месец юли се проведоха и първите срещи и презентации, които определиха една от посоките на развитие на лаба. Интерес определено не липсваше, като за презентационен ден, без изрични уговорки и ей така от само себе си стана срядата, по известна като малкия петък. Около 19:30-20 часа интелектуалния баланс на Варна рязко се променя, поради силната концентрация на мозъци на Добри Войников 19.

Благодарение на ремонт започнат във ВИНС-а успяхме да се сдобием и с 2-3 бюра(вероятно мои набори, ако не и по възрастни), както и 2 секции, които бяха юнашки пренесени до лаба с 2 коли и 10-тина ръце в 13 часа на един от най-горещите дни на лятото. Но целта оправдава средствата са казали древните албанци.

Има още

Щастлив собственик на Kindle

Както с всяко нещо, което се опитват да ти наложат насила и аз като много други мои приятели не обичах да чета книги в ученическите ми години. Особено пък безкрайните списъци с книги, които трябва да прочетеш през лятната ваканция, която си чакал толкова много време. Нещата не се промениха особено и в началото на студентските ми години, пак защото нещата за четене бяха налагани от определени предмети, а не неща, които са ми интересни.

И така до момента в който не започнах да се занимавам по-сериозно с компютри и програмиране, където четенето е един безкраен процес. Специализирана литература, форуми, блогове и какво ли още не, пълно с прелюбопитна информация, някоя от която задължителна за да успявам да си върша работата. И така малко по малко почнах да чета доста редовно. Може би като следствие на това се разви и идеята за борсата за стари книги, която създадох през 2010 година.

Както повечето младежи занимаващи се с компютри и аз следя с интерес новите джаджи, които постояно излизат на пазара. Кои добри, кои не чак толкова. И по този естествен път на нещата, бях доста заинтригуван от четците за електронни книги. Предимството да четеш на хартиен носител, а не на монитора на компютъра няма смисъл да го споменавам. Като цяло бях разгледал няколко варианта на подобни четци, но определено топ продукта на Amazon ми беше фаворит.

Има още