Месечни архиви: септември 2011

Петъчно: Малко програмистки хумор

Малко въведение за непрограмистите(за по-кратно наричани от тук нататък „простосмъртни“)! В програмирането без значение на кой език има общоприети неписани правила и добри практики, които е хубаво всеки уважаващ себе си програмист да спазва. Едно от най-важните неща е в кода да се поставят коментари, които по никакъв начин не влияят на изпълнението му, но доста помагат в по нататъчното му разработване. Коментарите са доста полезни, когато по един проект работи повече от един човек или в случай, че се наложи след време да се върнеш и да промениш или добавиш нещо по собствения си код.

В този пост съм събрал малко бисери, намирани из най-различни кодове на колеги програмисти. Мои лични няма да публикувам от съображение за сигурност, тъй като сигурно все още ме търсят хора, работили по мой код след като аз съм го завършил 🙂

Има още

Подарък от JobTiger

Както писах в предната публикация реших да се включа в играта на JobTiger по случай 10 годишният им юбилей, като написах кратка история за една от най-забавните случки, които сме си спретвали в службата. Въпреки че прочетох подробно условията, бях доста изненадан, когато от организаторите се свързаха с мен за да им дам координатите ми за да ми изпратят бутилка вино. Оказа се че първите 10 участника всеки месец получават по една бутилка, така че ако побързате с вашата история може и вие да получите една юбилейна бройка.

Има още

Игра на JobTiger за най-интересна случка в службата

От началото на март месец тази година JobTiger стартираха игра с награди, за най-интересна случка в службата. Правилата на играта са прости и ясни, като наградите са повече от примамливи. Този месец реших да се включа и аз, защото наградата е видео камера, която може да ми е от полза за един мой бъдещ проект. Ако имате интересни случки в службата и искате да се включите ви пожелавам успех и нека най-яката статия победи 🙂

OnFest 2011 доказа нещо важно

Този месец, от 16 до 18 септември в Интер Експо Център, се проведе първият български фестивал на уличната култура отправен главно към младежката част от населението на България. В тези 3 дни от неочаквано топлия месец, се доказа едно просто, но важно нещо – българската младеж не е сбирщина от глупаци, необразовани пияници, вандали и хора които се чудят, как да си счупят кокалите. Оказа се, че е нужно малко мотивация за да се покаже, че графитите не са акт на вандализъм, че скейтбординга е спорт, че играенето на игри и създаването им, не е губене на време, че обличането като любимия ти герой от игра или филм е изкуство.

Слеващите редове са лично мнение, като виждане на зрител, а не на организатор, доброволец или участник. Нямах възможност за достъп до вечерните концерти, така че за тях няма да пиша.

Има още

Повече подробности и лични впечатления от Amazon Kindle

Както бях писал преди малко повече от 2 месеца, вече съм щастлив собственик на Amazon Kindle и е крайно време да споделя натрупаните лични впечатления. За тези 2 месеца и малко успях да прочета почти 2 книги(и на двете ми остава малко за да ги завърша), което никак не е малко, като се има предвид че през лятото свободното време обикновено е отдадено на срещи с приятели, на допълнителна работа или на VarnaLab.

Едната книга е Кръстникът, която преди време си купих в хартиен вариант от борсата за стари книги, но за да се възползвам от едно от най-големите предимства на Kindle(по-малкото му тегло от почти всяка книга), реших да я прочета в електронен вариант докато съм в лятната си отпуска. Четецът ми вече може да се похвали с обиколка на половин България, като откровено мога да кажа, че е много приятно да го сложиш в раницата и в 100-200 грама да имаш една камара книги под ръка. А когато става въпрос за носене на раници на особено дълги разстояния, всеки грам си е важен.

Втората книга която чета е iWoz, която разказва историята на Steve Wozniak, компютърния гений зад Apple. Поради малкия си размер, не е проблем да нося Kindle в страничния джоб на късите ми панталони, като по този начин пътуването до работа всеки ден по 30 минути в едната посока, минава доста бързо в четене. Тази възможност ми допада страшно много.

Има още

Скритите идейки в едни от най-известните лога

Логата са може би най-лесния начин да разпознаеш дадена компания или продукт. Много от най-известните лога в света са ни добре познати и ги виждаме по няколко пъти на ден, но надали сме се вглеждали в детайлите вложени съвсем умишлено от дазайнерите. Ще ви покажа, няколко много добре познати лога и техните скрити символики.

Логото на един от най-големите онлайн магазини е добре познато на всички. Колко от вас обаче са обръщали внимание на стрелкичката под надписа и по конкретно на това от къде започва и къде точно свършва. Казано чрез логото „Ние ви предлагаме всякакви продукти от А до Я“.

Има още