Месечни архиви: март 2012

Мексиканска бира, по френски патент, произведена в Полша

Тази събота отново бях сам и реших да затвърдя хубавата традиция и да си взема някоя странна бира. Цял ден местихме офиса на фирмата, а аз основно правих лан кабели и заслужавах една студена биричка. Този път се спрях на марка, която я нямаше при предните посещения на Пикадили и реших да я пробвам, докато не е изчезнала от рафтовете.

Бирата се казваше Desperados и беше с есенция(разбирай вкус) на текила. Много сериозна комбинация, която не се препоръчва за пряко пиене, но ми прозвуча интересно и реших да я пробвам. На вкус беше приятна, като накрая в устата се усещаше доста натрапчиво текилата. Бих казал екстравагандна бира, която не бих си купувал за редовна консумация. Малко ми напомни за евтините сокове, които са чиста вода с някаква много силна плодова есенция, за да има вкус на това, което пише на етикета. Не беше крайно зле, но не бих си купил пак 🙂

Телевизия и интернет от Мтел

Този месец изтича договорът ни за телевизия с Булсатком и поради тази причина решихме да огледаме какво друго предлагат конкурентите. Друга причина беше и постъпка от страна на Булсат, която доста ни издразни. Последните 3-4 месеца прекратиха излъчването на 2-3 канало, но все такива които гледахме редовно(FLN, TLC). Следихме тези канали, най вече заради предаванията за ремонти и обзавеждания, в дните в които активно обзавеждаме в нас. Обяснението от Булсат за спирането на каналите е, че те ще бъдат достъпни само с новите им приемници, които можем да си вземем от тях на цена от 18 лева. Което в крайна сметка е ОК, само ако се пропусне малката подробност, че наличностите на новите приемници явно са доста ограничени и за 3-те пъти, в които питахме все ни отговаряха че нямат налични. И точно това е тъпото, спират ти канали които можеш да гледаш само на новия приемник, но в същото време не можем да се сдобиеш с такъв.

Разгледахме офертите на Мтел за комбиниран пакет от телевизия и интернет. Става въпрос за оптична мрежа, която във Варна се изгражда от Спектрум нет и отзивите от нея бяха доста добри. Всички мои познати, които ползват интернет от Спектрум са с положителни отзиви. Нашият нет, беше квартален доставчик, чиито кабели минават от блок на блок, като дори главния кабел за нашата сграда е закачен на нашата тераса и няма смисъл да споменавам колко естетично изглежда. Лошото е и че при всяка буря се трепери, ако сме забравили да си изключим рутера, след като първия изгоря при един дъжд.

Има още

Жива бира в хотел Вентура във Варна

Това не е най-очакваното продължение на серията от статии свързани с различни марки бира, които решихме да пробваме напоследък, но също е доста интересно предложение. Покрай многото салса партита на Пепе, се оказа че в едно от местата, на които се събират от време на време се продава жива бира. Това е доста приятния като обстановка хотел Вентура в квартал Аспарухово във Варна.

От доста време се планираше едно посещение на въпросния хотел, някой ден след работа. И така в сряда се оказа, че е дошъл момента и ние да го видим този хотел с много приятен бар. Истината е че хотела е доста луксозно направен и като цена за нощувки си е от скъпите, 130 лева за двойна стая. Ние обаче не бяхме отишли да спим 🙂

На последния етаж на хотела има много хубав и просторен бар, който според моите виждания ми е една идея по аристократичен от нормалното. В заведението се предлага жива бира собствено производство. Първо реших, че е някакъв търговски трик, но после сервитьора ни каза, че можем да си вземем и бира за вкъщи от лоби бара на хотела. А в самия лоби бар може да се види и цялата инсталация за варене на бирата, а тя беше наистина внушителна. Незнам колко бира могат да правят, но имаше 4-5 съда по над 1000-1500 литра.

За вкъщи предлагат разфасовки от 2 и 3 литрови бутилки, които ви пълнят пред вас. Цената за 2 литра е 5.50 лв. Малко по-скъпа идва, но пък наистина беше много приятна на вкус. Силно препоръчвам на варненските любители на бира.

Мексиканска бира Sol и белгийска Leffe

Преди 2 седмици, когато ми дойде на ум идеята за съботните вечери със странни и не особено популярни марки бира, бях сигурен, че Пепе ще се навие без много уговорки. Тази събота не ми костваше много усилия да я накарам да си вземем по една бутилка от бири, които не сме опитвали.

Има още