Месечни архиви: май 2012

Пролетна разходка из северозападна(ла) България

Хубавото на националните празници е че се събират повечко почивни дни, а това позволява да с правят по-продължителни разходки. От доста време се канехме да обиколим северозапада и най-вече да видим белоградчишките скали. И така около деня на славянската писменост, решихме да обогатим познанията си за България и тръгнахме на една 1500 километрова разходка.

Тъй като първия ден се очертаваше като доста голямо пътуване, решихме да тръгнем в сряда след работа и да преспим във Велико Търново. По този начин сутринта на 24-ти можехме да тръгнем рано към първата ни дестинация Свищов.

Има още

Пестете време с оптимизиране на дребни ежедневни задачки

Покрай видеото на Стефан Кънев за Майсторството в занаята, се загледах и зачетох и в други материали за това, как да си оптимизираме работата, как да успяваме да свършим повече неща за по-малко време и как да бъдем „The Pragratic Programmer“. Това е една от най-известните и хвалени книги както на доста места в нета, така и от много мои лични познати. От доста време се канех да я прочета и преди няколко дни я почнах(пък и Kindle-a доста скучаеше напоследък). Все още съм съвсем в началото, но наистина започва обещаващо. Най-вероятно ще напиша отделен пост за нея след като я прочета цялата.

На миналогодишния DevReach, Scott Hanselman говори точно на темата, как да си организираме потоците от информация, които достигат до нас и как с малки трикове да успяваме да пестим от ценното си време. Сега ще ви разкажа за метода, които успях да запомня и ми направиха впечатление.

Има още

Майсторство в занаята от Стефан Кънев

Преди известно време в един свой блог пост Стефан Кънев спомена за своя презентация на тема „Майсторство в занаята“ която е изнесъл на Open Fest в Габрово. Хубавото е че е решил да я повтори миналия четвъртък във ФМИ в София, а още по хубавото е, че са успели да я снимат, за да може и хора които не са имали възможност да присъстват да я видят.

Стефан е доста опитен програмист и с удоволствие изгледах презентацията му. Сега я предлагам и на вас. В нея има доста истини за нашата професия и доста трудни истини, до които той е достигнал в работата си.