Месечни архиви: август 2012

VarnaConf – една неочаквано добра конференция

Като цяло ИТ събитията във Варна са истинска рядкост, което може би е следствие на малкия брой фирми в града, което пък може би е следствие от отдалечеността на Варна от София. Или поне аз така си мисля. Винаги когато чуя за някое събитие му обръщам сериозно внимание, за да не изпусна нещо наистина интересно.

Лятото като цяло не е време за конференции, защото много хора са отпуска и трудно би се събрала желаната маса хора. Освен ако конференцията не е на морето 🙂

Радо Станков беше решил, през времето което ще прекава във Варна в началото на август да изнесе някоя презентация във Варна Лаб. Оказа се обаче, че и други интересни хора от София са във Варна по това време и цялата идея ескалира до VarnaConf. Мисля че никой от организаторите и лекторите не е очаквал това, което всъщност се случи.

Тук трябва да се отбележи, че за пореден път Свободния университет във Варна показва, че наистина е и със свободно мислене и предостави перфектни условия и зала за провеждане на конференцията. За първи път стъпвам там и бях наистина очарован и от сградата, в която бяхме и от чистотата, която е непривична за български университет(или поне в държавните в който съм ходил) и от невероятната гледка към морето. Съжалявам че не се усетих да направя снимки и на това.

Има още

Средец, Елхово, Кърджали, Димитровград, Смолян

Като типични варненци(особено аз), с последните години с приятели обичаме в летните си отпуски да сме на планина. Може да се каже, че сме обиколили всички големи планини в България и е време да почнем да повтаряме. През 2008 година с компания от около 10-12 човека, дадохме начало на традицията с летните отпуски на планина с почивка в село Смилян(онова с големия боб). Тогава кръстосахме целите Родопи, като се бяхме отдали на пещерен туризъм. 4 години по-късно отново съм в Родопите и все още е все така уникално. За това се надявам да успея да разкажа в някоя от следващите публикации, а сега ще споделя за впечатления, които събрахме по пътя до Пампорово, където решихме да почиваме тази година.

Тъй като почти създадохме една друга традиция, а именно лятото да ходим поне на едно парти от Solar Summer Festival, тази година уважихме дебюта на David Guetta на родна земя. След поредната много яка лятна вечер, тази година на стадиона в Несебър, се отправихме към комплекс Божура до град Средец. Пепе беше открила оферта от сайтовете за групово пазаруване, по известни в България като „сайтовете с намаления“. За 15 лева нощувка със закуска звучеше доста добре. Комплекса е бивша хижа, която е стегната и обновена. Намира се на доста тихо място и разполага с басейн.

Като цялото самата хижа е в доста добро състояние, както външно, така и в стаите. Кухнята в ресторанта беше прилична и цените бяха поносими. Лошо впечатление направи това, че явно водата в района на комплекса не става за пиене, а това се разбира чак като влезеш в хижата да се настаняваш. Ясно е че надали някой би написал подобно нещо в рекламната си оферта, но е неприятна изненада. Другото е че басейна беше със съмнително зеленикава вода, като това може да се дължи просто на самата вода в района, а не на кофти поддръжка на басейна, но не успяхме да се престрашим спокойно да се плацикаме. Все пак бяхме само за 2 дни и успяхме да наваксаме доста сериозно със спането. Истината е че надали този комплекс би ме привлякъл по някакъв начин да го посетя втори път или да го препоръчам на приятели.

Иначе град Средец си е спретнато малко градче, с доста интересни рекламни табели(което се оказа че ще е лайт мотив на цялата ни почивка).

Има още