Месечни архиви: ноември 2012

Unboxing 0: Earth Defenders – касичка

От доста време се каня да направя някакво видео, което да кача в блога, за да видя как ще се получат нещата. Със сигурност всеки предпочита да гледа видео, отколкото да чете дълги статии.

За направа също видеото е доста по-лесно, ако не се налага някаква допълнителна сериозна обработка.

Като за първо видео, ще го добавя без да го обработвам. Както със всяко първо нещо и тук имаше изцепки. Заснех видеото на по-ниско качество без да се усетя, но ще го имам предвид, когато снимам следващия път 🙂

Касичката която снимах е подарък от брат ми за рождения ми ден и мисля, че би била доста приятен подарък за запалени компютърджии за коледните празници.

Приемам всякакви съвети и критики относно видеото 🙂

Да изпробвам късмета си отново

Покрай големия джакпот в тотото през последните седмици, много хора решиха да изпробват късмета си. Е в крайна сметка след няколко опита се оказа, че двама души са били с една звездичка повече от максималния, в графата късмет на дневния им хороскоп във вестника.

Аз съм пускал тото 2-3 пъти през живота си, но предвид нищожния шанс да спечелиш, не мисля че това са добре инвестирани 2-3 лева на тираж. Но пък обичам да участвам в различни игри с награди, защото си го има онзи момент с тръпката дали си от печелившите. Няколко пъти се се случвало да печеля различни награди, като тук в блога съм писал за някои от тях.

Сега попаднах на друга игра, отново в интернет и отново с не лош шанс за печалба. Става въпрос за играта за блогъри wishlist на emag.bg

В нея всеки може да се включи, ако има навършени 18 години и в блога му има повече от 30 статии. Аз като един виден български блогър разбира се отговарям на тези условия и реших да се пробвам за един от 10-те ваучера за по 500 лева.

Преди малко повече от месец се оборудвах с нов лаптоп, като за целта бях направил проучване из по известните магазини, за да видя на каква цена е избрания от мен модел. Можело е да погледна и в категорията лаптопи и таблети на emag.bg, но не бях попадал на техния сайт тогава.

Друго което също можеше да се погледне е категорията малки електроуреди, в която има оферти и за хлебопекарни. Ние с Пепе от около 2 месеца имаме хлебопекарна и сме доста доволни. Хляба става почти като в селските пекарни едно време. Разбирасе не е чак толкова хубав, но е поне 2 левела над този, който се продава по магазините.

Също много богата категория ми се видя направи си сам. В последно време доста се заглеждам по такъв тип предавания по History Channel и един ден може да се обзаведа с някой полезна машинка. Проекта който съм запланувал сега, е да реставрирам една стара табла. Не съм сигурен дали ще се получи нещо хубаво, но със сигурност ще пиша пост тип „Преди-След“, когато започна.

Това е моята статия за играта на emag.bg Ако имаш блог, който отговаря на условията може да се включиш и ти. Успех!

Скъпи ли са билетите за концерти

В последните години все повече световни звезди идват в България, за да изнесат концерти. В повечето случаи цените на билетите са високи за средно статистическия българин и много хора нямат възможност да идат на тези концерти.

Има обаче и случаи, в които хора с възможност да го направят, просто казват „Защо да дам 200 лева за билет, като тези песни мога да ги слушам и вкъщи или на дискотека?“. Еми да ама според мен следващите няколко клипа дават отговор на този въпрос. 100% за хората присъствали на тях, този спомен ще остане за цял живот. А толкова силен и хубав спомен за 100-200 лева не изглежда лоша сделка нали 🙂

Това с няколко клипа от концерти, на които всеки би се изкефил да бъде. Може и музиката да не допадне на всеки, но атмосферата е уникална.

Ще се радвам, ако в коментарите дадете още подобни изпълнения и този пост да стане една своеобразна компилация с готини live изпълнения 🙂

Има още

Red Bull – Ride the palace Sofia

Оказа се, че вчера в София е имало изключително интересно състезание. Както самото име добре казва Ride the palace представлява състезание тип спускане с велосипеди от покрива на НДК през коридори зали и стълби, до финиша, който е бил пред фонтаните.

Доколкото разбирам е имало супер много публика, която със сигурност е видяла нещо уникално. Включили са се над 60 състезатели от страната и чужбина, което си е сериозна бройка. Наградния фонд е бил 3000 евро, които са си разделили първите 5 състезателя.

Победител е станал словака Филип Полк, който е „спуснал“ НДК за минута и 12 секунди.

И за да придобиете по-добра представа за шоуто, следва клипче от каската на най-добре представилия се българин Росен Ковачев, който се е класирал 7-ми на 2 секунди и половина след победителя.