Месечни архиви: декември 2012

Естествена или изкуствена елха за Коледа

Тази година с Пепи решихме, че трябва да си вземем елха за празниците. Миналата година, докато измислим ще си вземаме ли, естествена или изкуствена да да бъде, ако е естествена дали да е в саксия или отсечена и празниците минаха 🙂

Без съмнение коледната елха си е най-важното нещо за създаване на празнично настроение вкъщи. Затова тази година решихме, че няма да се чудим толкова и ще си вземем навреме.

И двамата с Пепи се опитваме да пазим околната среда доколкото можем, без да изпадаме в крайности. За това бяхме на мнение, че или ще си вземем дърво в саксия, което после да засадим някъде, или ще си вземем изкусвтена. Чел съм че засаждането на дръвче не е съвсем елементарен процес и не може да засадиш елхичка където ти падне. Важно е какви други растения има около него, което явно си оказва някакво влияние. За това решихме че ще се спрем на изкуствена елха.

Предимствата са ясни: няма го момента с падащи бодлички(макар че да настъпеш някой игличка и да се ободеш също си е част от чара на коледните дръвчета), нямаш притеснения че за 2 седмици елхичката ще изглежда доста по рехава от когато си я взел. Най-голямото предимство разбира се е, че няма да се наложи едно дръвче да бъде отсечено.

Има още