Месечни архиви: февруари 2013

Начини за вървене на обувки

Преди време бях попаднал на една доста полезна схемичка, за различните начини за вървене(незнам дали това е правилната дума) на обувки, маратонки и други. Реших че може да е полезна, ако я пусна в блога, а и ще ми е по-лесно да я намирам като ми потрябва 🙂

Тъй като снимката е доста голяма, ще сложа един разделител, за да не се зарежда на началната страница на блога 🙂

Има още

Една от най-търсените книги за програмиране на български език – безплатна в електронен вариант

Книгите за програмиране писани на български език са много малко. Качествените книги са единици. Без съмнение книгата „Програмиране=++Алгоритми“ е една от най-търсените и до днес, въпреки че е написана преди повече от 10 години. Авторите Преслав Наков и Панайот Добриков са свършили чудесна работа.

Лошото беше, че книгата се намираше много трудно, а интереса не стигваше. Чувал съм за случаи, в които хора са успявали да си я намерят по различни пазари за стари книги, на цена двойна от коричната. Като цяло да се сдобиеш с книгата беше нелека задача.

И тук идва добрата новина. Светлин Наков, който е брат на единия съавтор, успява да убеди и двамата в това да пуснат книгата в електронен вариант и то абсолютно безплатно. За тази постъпка можем да кажем и на тримата едно благодаря!

Има още

Филм за братята Кубрат и Тервел Пулеви

Последно време доста често излизат някакви хора и се бият в гърдите какви големи патриоти са, разнасят някакви плакати „България над всичко“ и т.н. В повечето случаи това ми се вижда фалшиво. Имах и някаква такава мисъл за Кубрат Пулев и неговите приказки как се вие за България и как не би я сменил за друга държава за пари. Признавам си, от скоро мисля че съм гледаш за него и то много.

Преди няколко дни гледах един филм на Нова ТВ за двамата братя Кубрат и Тервел Пулеви. Фокуса най-вече е върху Кобрата. Разказва се за пътя му към бокса, за неговия живот, за баща им, който явно доста е повлиял върху разбиранията им за света при това в много хубава посока. А вие знаехте ли, че двамата имат още 3 сестри! Интересно нали 🙂 Гледайте филма със сигурност ще ви допадне.