Месечни архиви: октомври 2015

Местни избори 2055

Местни избори в България 2055 година

След сравнително спокойна предизборна кампания, в която има само няколко сигнала за нарушения, сред които залепени плакати върху холограмата на ограда на границата с Турция, раздаване на билети за полет до Луната на жителите на село Галиче и скрита агитация в билети за търкане на националната лотария(при изтъркване се появява номера на бюлетината за която трябва да се гласува), идва ред и на съдбовния ден. Дали хората ще кажат стига на тези 66 години преход?

С гордост България може да се похвали с електронно гласуване. Хората могат да отидат до тяхната избирателна секция, да влезнат в тъмната стаичка, където телефонът им се връзва към Wi-Fi мрежата на секцията, подават своя глас, който фискален принтер разпечатва. Поставят го в плика и го пускат в урната. Подписват се на 2 големи бакалски тетрадки и си тръгват с високо вдигната глава и вяра в светлото бъдеще.

Както обикновено деня приключва без много напрежение около 20 часа, за да може всички, които са на опашка пред секциите за да гласуват електронно, да могат да пуснат своя глас.

Започва новинарският блок на единствената национална телевизия Канал 3. Люба Кулезич и Юлиян Вучков с трепет представят и първите резултати от exit poll-овете, които са организиране чрез изпращане на мейл до електронните пощи на социологическите агенции.

В София Йорданка Фандъкова е подкрепена от 3.3 милиона от избирателите, като само на 2% зад нея е основният и конкурент Кристиан Талев(за по-възрастната аудитория известен като Krisko Beats).

Във Варна никой не се интересува от спечелилия, защото Кирил Йорданов поставя рекорд на Гинес за най-много явявания на избори, направени от името на различна партия.

Във Бургас, внукът на Димитър Николов за 2-ри пореден път отвява конкуренцията, след като в предния си мандат е изградил въжен мост до азиатската част на Истанбул.

Точно в 22 часа, носен на носилка от 10 младежи, с вързана система, апарат за кръвно и катетър, в НАТФИЗ нахлува Волен Сидеров, който прави акция срещу контрабандни хапчета за проблеми с простатата. Възмутен е, че за пореден път не е могъл да вдигне летящата чиния и скандира „Извинисебе“!

Около 1 часа след полунощ, в реконструираната зала Арена Булгартабак започват да се вият опашки от хора с чували, носещи за преброяване разпечатаните електронни гласове на българите. За важната работа по вкарването на протоколите в системата, са осигурени 20-те пълни отличника на випуск 2014 на Софтуерния университет.

Точно в 2:00, след зададен само един журналистически въпрос, приключва пресконференцията на Лютви Местан след третото място на местни избори 2051.

В 7:00 точно след закуска и смяна на бельото, от стаята си в дома за стари хора „Вечно млади“, започва сутрешния блок с Ани и Виктор. Поканили са актуални гости да коментират, сред които Андрей Райчев, Кольо Колев, Маги Желязкова, Кристина Патрашкова и президентът на страната Луна.

Очертават се нови 4 години на надежда и вяра в по-светлото бъдеще на страната след безапелационната победа на партия КОР!

Местни избори 2015

Преди няколко дни ми напомниха, че от доста време не съм писал в блога, та реших да драсна някой ред. И какво по-подходящо време за това, от предизборна кампания(в случая за местна власт). Стане ли въпрос за политика в България всеки е наясно с нещата, за това няма да ви обеснявам кое как. Ще се съсредоточим върху визуалното представяне на ситуацията. Темата ще е отворена и сигурно ще добавя още някой друг лауреат към колекцията с течение на кампанията.

1. Обещава да реши трайно проблема с оплешивяването сред населението на село Гаганица.

pylenujas1

 

2. Обещава да забрани със закон пагубната мода със скубането на вежди сред подрастващите.

pylenujas3

 

3. Всички в Бяла Слатина с черен колан!

pylenujas4

 

4. Обещава панирани пипала от октопод на всяка трапеза в Поморие

pylenujas2

 

5.Обещава участието на звезда от NBA в следващия фолклорен фестивал в село Световрачене

pylenujas5

 

6. Обещава да затвърди убеждението на хората, че общинския съвет е зоологическа градина 

pylenujas6

 

7. Когато скечовете станат реалност

pylenujas7

8. Обещава следващия епизод от Непобедимите да се снима в Ямбол