Calm.com или как да разпуснем в работно време

Броя на хората, които работят по 8 часа пред компютър постоянно расте. При хората от моята професия часовете обикновено са доста повече. При такова голямо натоварване, добрата почивката е от изключително значение.

Има много изписано по темата, как да поддържаме тонуса си висок през целия ден с различни гимнастики, кратки разходки и какво ли още не. Днес попаднах на нещо друго, също доста приятно.

Calm.com представлява сайт, в който може да „излезете“ сред природата в работно време. Може да си изберете една от шесте месности, я която да поспрете за кратка почивка(2 или 10 минути). Може да изберете дали да чувате и релаксираща музичка, както и сладки приказки от някакъв пич с доста благ гласец.

Вярно пак сте пред компютъра, но пък ако си затворите очите и послушате 2-3 минутки си е наистина приятно. Само трябва да внимавате да не заспите, защото според мен това е страничния ефект на сайта 🙂

Впечатление ми направиха и гледките, които са доста близки до български пейзаж в хубавия смисъл на думата. Абе … just relax 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *