DevReach 2012 – какво се случи тази година

Не съм писал вече повече от месец, но през това време изобщо не беше скучно. Успяхме да отидем с приятели до съседна Румъния(за което се надявам скоро да намеря време да драсна няколко реда), оженихме първите щастливци от варненската ми група приятели, а за капак преди няколко дни бях на тазгодишния DevReach, за който ще разкажа сега накратко. Мисля да напиша и 2 отделни статии за всеки един от двата дни с повече подробности за самите сесии, на които бях.

Тази година най-голямата конференция в централна и источна Европа за Microsoft технологии се състоя на 4 и 5 октомври. Перфектна възможност да съчетая конференцията, с това да отпразнувам 27-мия ми рожден ден с приятели в София.

Както и миналата година, така и сега организацията на цялото събитие беше на световно ниво. Регистрацията на над 750 участника премина без опашки и проблеми. В 9 часа вече закусвахме и пиехме кафе с варненската група Митака и Мартин от SourceRealms. Тази година организаторите бяха осигурили на всеки участник ваучер за обяд и за двата дни на конференцията на стойност 10 лева, който можеше да се ползва в всички заведения за хранене в Кино Арена в Бизнес парк София, където се провеждаше събитието.

Със сигурност много приятно за всички беше и beer networking-a в края на двата дни. Бирата беше от Загорка, и въпреки че рядко си купувам такава, не пропуснах възможност да изпия по една бира в хубава компания.

В торбичките с благинки отново имаше тениска на събитието, която тази година е доста по-яка от миналогодишната(снимка ще сложа в следващата публикация). Това което най-много ме зарадва е абонамента за 1 месец за http://www.pluralsight.com от който със сигурност ще се възползвам съвсем скоро.

Друго което направи много приятно впечатление е, че в една от залите имаше голяма бяха дъска и едно момиче, което рисуваше различни елементи от сесии които се провеждат в тази зала. Това май не съм го виждал на друго място като идея и определено се прие доста добре от публиката. За двата дни девойката изрисува може би 7-8 табла, с големина колкото стандартна ученическа дъска.

Това е колкото да ви запаля любопитството за следващите по-подробни публикации за двата дни на конференцията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *