Една от най-търсените книги за програмиране на български език – безплатна в електронен вариант

Книгите за програмиране писани на български език са много малко. Качествените книги са единици. Без съмнение книгата „Програмиране=++Алгоритми“ е една от най-търсените и до днес, въпреки че е написана преди повече от 10 години. Авторите Преслав Наков и Панайот Добриков са свършили чудесна работа.

Лошото беше, че книгата се намираше много трудно, а интереса не стигваше. Чувал съм за случаи, в които хора са успявали да си я намерят по различни пазари за стари книги, на цена двойна от коричната. Като цяло да се сдобиеш с книгата беше нелека задача.

И тук идва добрата новина. Светлин Наков, който е брат на единия съавтор, успява да убеди и двамата в това да пуснат книгата в електронен вариант и то абсолютно безплатно. За тази постъпка можем да кажем и на тримата едно благодаря!

Книгата може да бъде намерена на www.programirane.org Необходимо е само да въведете вашето име и email адрес. Веднага след което, под регистрационната форма се появява линк за сваляне на книгата в .pdf формат.

Лично аз не съм чел книгата, но веднага се възползвах от възможността и я метнах на Kindle-a.

Тези близо 800 страници, са си сериозно предизвикателство, но мисля че ако не подробно, то за обща култура ще успея да я прегледам. И все пак отзивите за книгата са повече от отлични, така че силно препоръчвам.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *