Футболните клубове пускат собствена платена телевизия!

Незнам колко останаха футболните фенове, които се интересуват от българската „висша“ лига, но аз от време на време хвърлям по един поглед. Цял мач не помня от кога не ми се е случвало да изгледам, а последния на който ходих на стадиона беше Етър-Ботев (Враца) тази пролет. Като цяло в гледането на мач на български отбори на живо си има някаква тръпка, за разлика от това пред телевизора, където във всеки един момент може да смениш канала. Просто скучните неща никога не са привличали хората.

Напоследък пак се вдигна много шум около отборите, около телевизионните права за излъчване на мачовете, държани от BTV, и това кой какви пари има да взема, кой колко да дава. Оказа се, че клубовете пак се чустват ощетени и трябвало да получат повече пари, за шоуто, което предлагат. Но днес новината е още по потресаваща: Клубовете от „А“ група пускат платена телевизия! Платена! Казано по просто, ако искате да гледате мач от А група, пускате си определен канал, заплащате си и се наслаждавате на спектакъла. Телевизията щяла да разчита най-вече на рекламодатели! Та кой би искал да си пусне рекламата по телевизия, която ще има гледаемост от няколко хиляди души? Като идея много добро, все пак едни от най-големите първенства имат такива телевизии, но приложено за български футбол в сегашното му състояние …


Въпроса обаче е кой би гледал Монтана-Видима или Берое-Черноморец(Поморие), като за това трябва да си плати дори и някаква символична сума. Винаги се сещам за лекциите в университета. При един преподавател залата се пръскаше по шевовете, а при друг имаше 10% посещаемост, като само на преподавателя не му беше ясна причината за това. Никой не харесва скуката и нискокачествените продукции.

Покрай тази новина, почна отново да се говори и за въвеждане на часови пояс, в който ако има мач от българското първенство, да е забранено излъчването на всякакви други мачове. Само си представете, заради излъчването на Пирин-Черно Море нямате възможност да гледате по телевизията Манчестър Юнайтед – Челси. Много стимулиращо да се гледа БГ футбол, нали? Друг е въпроса, че с все по-голямото навлизане на интернет в домовете на хората, всеки може да си пусне да гледа желания мач в някой сайт и пак да се спаси от скуката на българския професионален футбол.

Единственото решение според мен е, футболните шефове да почнат да мислят повече за футбола, а не само за това какви пари ще изкарат от него. Ясно е, че от футбол в България не се печели, но това най-вероятно са го знаели и когато са купували отборите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *