Барселона срещу Мюнхен, истинско бирено дерби

Явно поредицата от постове за различни, непопулярни и в повечето случаи странни бири, се оказва една от най-последователните в блога. Но при пълната подкрепа от страна на Пепе, няма как и да е по друг начин. Оказа се че и в Carrefour има доста голямо разнообразие от не особено популярни(поне за мен) марки бира, което е сигурен знак, че поредицата ще продължи още дълго.

Този път след известно чудене, решихме да се спрем на бира в кенче. А и гледахме да е нормална 500 мл бира. Backup вариант този път не се предвиждаше, защото вкъщи имахме няколко бутилки Каменица, ако случайно ударим много сериозна греда с избора. Без да сме го премисляли предварително направихме едно истинско дерби Испания срещу Германия, Барселона срещу Мюнхен.

И двете бири бяха светли, което доведе и до очакван приятен и познат за нас вкус. Нищо по-специфично не можах да отлича, като двете бири доста си приличаха. Определено бяха доста добри и със сигурност ви ги препоръчвам, ако попаднете на тях. Цената на Estrella беше около 1.60 лв, а тази на Pauliner-а около 2.30 лв. Като година на създаване на бирата немците водят убедително 1634 срещу 1876 за испанската марка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *