Който играй, пичели достъп до SEO конференция 2011

Много се радвам, че първия пост в блога ми ще бъде на много хубава тема, дано така да върви и за напред.

Преди десетина дни в блога на Superhosting, попаднах на тяхната игра с въпроси свързани с оптимизация за търсачки, с награда 5 броя безплатни достъпа за SEO конференция 2011, организирана от Averang и SEOM за трета поредна година. Отново се убеждавам, че Суперхостинг се стараят постоянно да са максимално близо до клиентите си и не случайно са хостинг компания номер едно в България, в моята лична класация.

Не се занимавам професионално с оптимизация, но тъй като разбработвам сайтове, се старая те да са с добра onpage оптимизация(а и не само). Това беше и причината да реша да се включа в играта и да задам моя въпрос, като се надявах той да бъде един от петте избрани от организаторите, като най-интересен.


Проблемът с копиране на съдържание в интернет е доста сериозен и търсачките правят всичко възможно(или почти всичко) за да отсяват оригиналното съдържание от копираното. Ако съдържанието на вашият сайт е копирано от друго място, надали някога ще се доберете до добро класиране в резултатите от търсенето. В същото време обаче в новинарските сайтове, много често се случва новините да се вземат от едно и също място и да се публикуват в 10-15 различни сайта, като всеки един от тях се класира доста добре. Понякога това предизвиква и конфузни ситуации, като тази от преди няколко месеца, когато беше излязва новина за създателите на Google, а в текста погрешка се споменаваха имената на създателите на Oracle. Та това беше и моят въпрос към организаторите „Защо търсачките не наказват за duplicate content новинарските сайтове, като в тях има статии,които са на 100% еднакви?“

За моя много голяма радост, въпросът ми беше избран като един от петте най-интересни и получих един от безплатните достъпи до SEO конференция 2011.

Моите впечетления, снимки, а също така и самия отговор на въпроса ми ще намерите в следващия пост посветен на конференцията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *