Малко повече сняг и във Варна

Нещо, което наистина много ми липсва от търновските зими са огромните преспи сняг. Последните 2 дни из цяла България зимата показа на какво е способна, но във Варна се чуствахме като в амазонската джунгла – дъжд,  дъжд и пак дъжд. Днес обаче около обед нещата се обърнаха в сняг и до вечерта беше натрупало смешните за западната част на страната около 10 см сняг.

Въпреки притесненията, които винаги се чуват в такива моменти, градския транспорт поне към мен беше благосклонен, топъл и го чаках около 5 мин. Страшно много обичам да се разхождам навън докато вали сняг и дори имах идея да слезна 2-3 спирки преди моята, за да походя малко в снега. Само 10 минути по-късно се благодарих, че не го направих. Ако има нещо, което много хора мразят във Варна, това е силния вятър. А за човек с моето телосложение и чутовните 68 килограма, вятъра доста често ме „напътства“ на къде да ходя 🙂 Доста показателно за вятъра е това, че на колите пред нашия блок няма и 1 см натрупан сняг, просто всичко се отвява на секундата.

Вече повече от 5-6 часа вали и духа като за световно, и тъй като е обявен код „червено“ с Пепе си сипахме по една чаша червено вино и си седим на топло. Да видим обаче дали утре ще има шанс да се стигне до работа.

Ето и малко снимки от снежна Варна 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *