Мексиканска бира Sol и белгийска Leffe

Преди 2 седмици, когато ми дойде на ум идеята за съботните вечери със странни и не особено популярни марки бира, бях сигурен, че Пепе ще се навие без много уговорки. Тази събота не ми костваше много усилия да я накарам да си вземем по една бутилка от бири, които не сме опитвали.


И така отново бяхме пред щанда с вносна бира в Пикадили и си избирахме. Тъй като предната статия за бялата мътна бира беше писано по време на пиене на самата бира, не можах да споделя последствията на сутринта, които със сигурност ме изненадаха. При положение, че пих само една бутилка и в същото време не съм ял или пил нищо друго съмнително, страшното сутрешно главоболие отдавам точно на бирата. Щом се наложи дори да пия хапче за глава, работата е била наистина сериозна.

Та реших този път да избегна мътни или бели бири и да си вземем по едно светло пиво. Още по улеснение в избора си бяхме, че единствените странни бири в хладилната витрина бяха точно Sol и Leffe. другите около 10-15 вида, са на отделен рафт в магазина и това предвиждаше известно време за изстудяване, но ние бяхме достатъчно жадни.

И така Пепе реши да пробва мексиканската бира, а за мен остана бутилката Leffe. Истината е, че и двете бяха доста приятни на вкус. Leffe имаше онзи странен стоматологичен вкус в края на глътката, като Weinstephen-a от преди 2 седмици, но доста по-слаб. Това малко ме притесни за следващата сутрин, но притесненията ми бяха напразни, на сутринта се събудих като репичка 🙂

Бирата на Пепе беше доста по-лека, с много приятен вкус, без никакви остатъчни привкуси. Интересно беше, че и на бутилката имаше съвет, колко е нормалното количество за пиене на ден и забранителен знак за бременни жени.

Като цяло, този път уцелихме хубави марки бира, които бихме си взели пак. Може би след 2 седмици пак сме на щанда, за нови бирени подвизи. Наздраве!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *