Да кажем на добър час на Varna Lab

Преди известно време разбрах, че се е събрала група ентусиасти, които мислят да направят варненско крило на софийския init Lab, или казано по конкретно Varna Lab.

Следя развитието на init Lab в София почти от неговото създаване, и не веднъж съм съжалявал, че не мога да съм част от него и да ходя на сбирките им. За това новината за Varna Lab искрено ме зарадва. Но какво всъщност представляват тези Lab-ове? Ще си позволя да цитирам приятелите от София:

„Какво е init Lab? Строителна площадка. Нито (много) повече, нито (много) по-малко. Иначе казано място за изграждане. Място, където се изграждат характери. Място където се изграждат умения. Стъпва се на основата от знания, в стремежа да се прилагат тези знания в практиката. Изграждат се човешки взаимоотношения в работна среда. Изграждат се лидерски и качества за работа в екип. Изграждат се софтуерни специалисти. Изграждат се професионалисти .
А защо тогава го наричаме “Лабораторията”? Защото не вървим сляпо по утъпканите пътеки. Тук се изпробват нови подходи. Тук се експериментира и се дава свобода на действие на лудите глави. Откачените идеи са тези, които заслужават най-много внимание и тези, които биха довели до иновации.

Реалните продукти на работата в Лабораторията стават първият комерсиален продукт на създателите си, които стартират чрез него собствен бизнес, или стават достояние на цялото общество като open source продукт за свободно ползване, носейки име и слава на авторите си, предоставяйки им множество възможности за работа на високи позиции като софтуерни специалисти.“

Общо взето място, където хора с идеи и доста ентусиазъм се събират, за да работят по собствени или общи проекти в области, които силно ги вълнуват. А какво по-надъхващо от хора с идеи!

Днес ще е втората сбирка на групата, като аз за съжаление пропуснах първата, но по нещата, които чух е била доста интересна. Срещата е от 20:00 часа на ул.Драгоман 9, звънец East Interactive. На нея ще се обмисли бюджета необходим за нуждите на Lab-а, като наем, ток, вода, интернет, бира.

За повече инфо може да следите Varna Lab

Всеки с идеи и ентусиазъм е добре дошъл!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *