Петъчно: Прости решения на ежедневни проблеми

Много често се случва за ежедневни проблеми в нашия живот да има доста хитри и елементарни решения, но ние просто не ги знаем. Напоследък попаднах на интересни идеи и реших да ги споделя. Всички са взети от различни места в нета 🙂

Редовно се случва при сипване на сок от кутия, в началото сока да плиска при наливането в чашата. Лесно може да решите това, като пробиете малка дупка в противоположната страна на горната част на кутията. Сещате се едно време как пробивахме кофичките кисело мляко от двете страни. От едната да пием, а от другата да влиза въздух 🙂

Обикновено спагетите се продават в найлонови пликове и когато ги сложите в шкафа се случва да изпуснете нещо въргу тях и да ги натрошите. Ако имате празна кутия от чипс, може да ги пъхнете вътре и да знаете, че са на сигурно място.

Редовно се случва да отворим пакет бонбони или ядки и част от него да остане. Ако го оставим отворен, той ще се овлажни от влагата във въздуха и ядките ще загубят приятния си вкус. Ето ви един лесен вариант за справяне с проблема, с помощта на изрязано гърло от пластмасова бутилка от безалкохолно.

Полезно приложение на изразходваните ролки тоалетна хартия, ако нямате хамстери на които да ги дадете да си играят, е да разделите кабелите от различните устройства. По този начин ще ги предпазите от неизбежното преплитане.

Ако е необходимо да съхранявате или пренесете документи, които обаче са малки по размер, в повечето случай се стига до смачкването им. Лесен трик е да си изрежете един по-дебел картон с формат А4 и да го ползвате да държи джоба, в който са документите, изправен.

Ако трябва да занесете на някого диск, но нямате кутийка, лесно може да си направите хартиена такава с помощта на един лист А4 и няколко прости прегъвания. Обърнете внимание на стъпка 6 и как ъглите на листа се прегъват за да не се изважда лесно.

Лично аз доста мразя да разтварям халка на ключове за да добавя нов ключодържател или ключ. Може да си помогнете с машинка за премахване на телбод.

Ето един вариант за лесна поставка за вашия телефон, когато гледате някакъв клип 🙂

Възможно най-лесния вариант да различите лявата от дясната слушалка, дори без да ги поглеждате.

Ако ципът на дънките ви се е прецакал и постояно пада, с една халка за ключове може лесно да решите проблема. Вдигнете го и сложете халката на копчето на дънките, след което просто закопчейте копчето. Бързо решение за спешни случаи 🙂

Ако ви се наложи да пробивате малка дупка в стената и не искате да нацапате пода или дивана, залепета на стената една от добре познатите лепкави бележки и всичко ще падне в нея.

Ако искате да задраскате нещо написано, но така че да бъде невъзможно да се разчете, недейте да го драскате по стандартния начин. Просто върху него напишете други произволни думи. Ефекта е доста по-добър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *