Приятели, усмивки, Tiesto, Cacao Beach

Преди около месец докато се измъчвахме след работа с едни студени бирички на бар Кубо на плажа във Варна, решихме че е крайно време да отидем да видим какво толкова му хвалят на това Cacao Beach и да проверим наистина ли Tiesto заслужено е един от най-яките световни DJ-и. Набързо се сдобихме с билети от Eventim, докато цената беше още 35 лева и остана само да дойде заветната дата 30 юли.

Cacao Beach

Партито беше в събота и решихме тъй като е почивен ден, да направим и една кратка разходка в стария Несебър. Да се паркира с кола на място различно от платен паркинг е мисията невъзможна, но пък хубавото е, че срещу 8 лева можехме да оставим колата 4 часа, напълно достатъчни да хапнем преди партито и да посетим едно от най-култовите заведения в стария град а именно „Еко коктейл бар При Майкъл“.

Заведението е разположено в приземния етаж на къща, който е преобразен в изкуствена пещера със съвсем реалистични галерии, сталактите, сталакмити, малък водопад и езеро.

Въпреки добрите прогнози за времето, още с влизането ни в Несебър започна да вали слабо и това не беше никак приятен знак. След като седнахме да вечеряме в едно от многото заведения, дъжда чуствително се усили, появи се и доста неприятен вятър и като цяло стана доста хладно. За наша радост валя само около час и половина, след което времето стана изключително приятно и прохладно благодарение на падналия дъжд.

Към полунощ вече бяхме в Слънчев Бряг и чакахме ред за да влезем на паркинга. Цената на паркинга е 10 лева, което е добре като цяло. Паркинга е просторен и събира наистина доста коли. Организацията е добра, момчета от охраната насочват колите и следят колко места има и дали да продължават да пускат още. Единствения недостатък беше, че паркинга беше от насипан чакъл и с времето на места се е показала почва, която със падналия дъжд правеха доста кално цялото изживяване.

И така вече спрели колите на сигурно място се запътихме към входа, където ни очакваше 50-тина метрова опашка. Хубавото беше, че и тук организацията беше на ниво и опашката вървеше доста бързо. След стандартната проверка за всякакви забранени за внасяне неща, около 30 минути след полунощ вече бяхме на пясъка на Cacao Beach.

Хора имаше доволно много, но като цяло успяхме да си намерим приятно местенце в близост до сцената, в близост до единия бар, просто перфектно. Баровете продаваха  студена бира, Pepsi, RedBull и уиски, като на бара мощно светеше табела „All drinks 5 lv“. По-лесно за смятане, по-лесно за връщане на ресто, въобще всичко по  5 както се казва.

В началото партито подгряваше Juan Alvarez, който на мен като не чак толкова просветен тип в електронната музика не ми беше познат, но се справи доста добре и вдигна настроението на присъстващите. Той пуска точно до 2 часа след полунощ, когато се появи онзи иначе толкова усмихнат младеж, по известен като Tiesto, наскоро обявен за Най-великия DJ на всички времена. Не съм навътре в нещата с този тип музика, но явно си е заслужил признанието.

Лично на мен партито ми хареса доста. Не ходя редовно по такива събития и тръпката си я имаше и беше приятно изживяване, типично по лятно му направо на плажа. Качествен звук, страхотно осветление, доста приятни парчета, хубава компания и много усмивки. Какво повече да искаш от подобно парти.

Купона продължи до изгрев слънце, като ние останахме до 6 часа, което беше и обявения край, макар че когато ние тръгнахме Tiesto още беше на пулта. Оказа се обаче, че сме се отдалечили от тинейджърската форма, да можем да не спим по няколко дни без да изпитваме проблеми. Мислехме да пием по едно сутрешно кафе в Свети Влас и да поемаме към Варна, но тъй като не намерихме работещо заведение в 7 сутринта се запътихме към леглата.

Определено мога да сложа вечерта в графата на много приятните типично летни преживявания и мисля, че ако не това лято, то другото със сигурност ще направим нещо подобно.

Ето и един поздрав за всички, които бяха на Cacao Beach и за тези, които са го пропуснали 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *