Събота вечер със странна бира

Днес по Discovery Channel имаше мини маратон от поредицата Пивовари. Докато се занимавах с други неща хвърлях по едно око, на телевизора. Наистина интересно предаване, особено за хора, които обичат да пият бира.

Вечерта преди да се прибера минах през Пикадили да купя продукти за вечеря и се спрях на щанда с бира. Има може би 10-15 вида бира, които са в ограничено количество и са не особено популярни в България вносни марки. Най-вероятно хората си купуват по бутилка за да опитат, но се съмнявам някой да купува сериозни количества от тях.

Тъй като тази събота и неделя съм сам(благодарение на салса фестивала в Стара Загора), реших че мога да се поглезя с някоя странна бира. Дори си мисля, че може да си направим нещо като традиция с Пепе, всяка събота да си купуваме по една бира, която не сме опитвали до сега.

Та след няколко минутно чудене се спрях на бутилка бяла мътна бира Weihenstephaner(Вайнщефан) на цена от 2.59 и алкохолно съдържание 5.4%

Повлиян от предаването днес и това, че доста хора не харесаха по странните видове бира, реших да се застраховам, ако случайно бирата не ми хареса и си взех едно кенче Гролш.

След кратко изстудяване и продължаващ и в момента тест на Вайнщефан-а, мога да кажа, че имам някак по плътен вкус от стандартните бири, които пием. Като цяло не е лоша, но в края има вкус , който още с първото отпиване ми напомни на миризмата на стоматолог. Вкуса е доста лек, но разваля доброто впечатление. Със сигурно не е най-хубавата бира, която съм пил, но пък няма и да я оставя след първата глътка, както се случи с Каменица Пшенично.

Да се надяваме че това ще е интересно начало на една още по-интересна традиция за съботните вечери да речем.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *