Скритите идейки в едни от най-известните лога

Логата са може би най-лесния начин да разпознаеш дадена компания или продукт. Много от най-известните лога в света са ни добре познати и ги виждаме по няколко пъти на ден, но надали сме се вглеждали в детайлите вложени съвсем умишлено от дазайнерите. Ще ви покажа, няколко много добре познати лога и техните скрити символики.

Логото на един от най-големите онлайн магазини е добре познато на всички. Колко от вас обаче са обръщали внимание на стрелкичката под надписа и по конкретно на това от къде започва и къде точно свършва. Казано чрез логото „Ние ви предлагаме всякакви продукти от А до Я“.

През 2006 производителя на сладоледи Baskin-Robbins представя своето ново лого по случай 60-тата си годишнина. Главен акцент в него са 31 вкуса сладолед, които фирмата предлага на слоите клиенти.

Бейзболния отбор Milwaukee Brewers притежава може би едно от най-известните спортни лога. Изработено през 1977 от студент по история на изкуствата, логото се ползва в периода от 1978 до 1993 година.

От няколко години това лого е добре познато и на българите. Но колко от нас освен двете стрелки сочещи в противоположна посока са забелязвали и главната бяла буква C в средата на логото.

FedEx е една от най-известните куриерски фирми в световен мащаб. Логото и е лесно разпознаваемо за милиони хора по света, но малко от тях са забелязвали бялата стрелка в основата на главната буква Е, подсилваща усещането за скорост при доставките.

Дървото в центъра на логото на Питсбъргската зоологическа градина се забелязва още с първи поглед. Загледайте се обаче в прекрасната работа на дизайнера с бялото пространство около дървото и ще видите главите на маймуна и лъвица вгледани една в друга.

Логото на един от най-известните шоколади е познато на всеки от нас. Но забелязвали ли сте силуета на изправена мечка в средата на логото? Смята се че тя е поставена в чест на град Берн в Швейцария, където се произвеждат шоколадовите блокчета.

А това е логото на най-известното колоездачно състезание Обиколката на Франция. Целият надпис се чете прекрасно, но ако се загледате може да видите как с помощта на последните три букви на думата Tour е пресъздаден велосипед с колоездач на него.

Изблици на креативност в най-чист вид!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *