VarnaLab беше официално учредена

Както бях писал преди няколко дни, разбрах че във Варна ще се създава VarnaLab по подобие на софийската initLab и бях много щастлив от това. Във вторник в офиса на на East Interactive щеше да се проведе втората среща на групата ентусиасти, които бяха заявили желание да участват. Като се има предвид първата среща и дискусията онлайн, се очакваше на събитието да има доста хора, като най-важният въпрос беше първоначалното събиране на сумата, която да покрие първите разходи на бъдещия лаб. Както знаем в интернет на думи всички са много силни и това, че онлайн бяхме събрали достатъчно пари, не означаваше, че същото ще се случи и реално като се видим.

Тръгнах за срещата много ентусиазиран, но и с една идея на песимистичност, защото при първи срещи с доста на брой хора не всичко е розово. От цялата група познавах само едно момче, което още повече ме глождеше … ами ако всички други са някакви изперкали типове с големи очила, рошави коси и говорещи само в шестнайстичен код? Ами ако не се съберем и 10 човека, дали хубавата идея няма да отиде по дяволите?

Влезнах на уреченото място и веднага разбрах … „Тая работа ще я бъде и даже май се очертава да е по-яко от това, което си представях“. Офиса беше пълен с млади и усмихнати хора, изглеждащи далеч от крайния образ на програмисти, който се показва редовно по филмите. Лошото в такива моменти е, че когато се запознавам с много хора, на почти всички забравям имената след 5-10 мин, но ще ме прощават с времето ще ги понауча.

Побъбрихме, за да си изясним за какво точно сме се събрали(ако случайно някой е объркал и вместо на опера е попаднал на неподходящото място). Дойде и момента за финансите. Ще го бъде ли лаба или ще пием само по една студена бира в добра компания. Всеки от над 20-те присъстващи даде пари според възможостите си и дойде момента на истината. Бяхме събрали почти двойно на очакваната сума! Това значеше само едно … Варна дръж се, от днес нататък на територията ти ще има място със силна концентрация на интелигентни хора с много идеи и още повече празни бирени бутилки.

След важната част се отдадохме на сладка раздумка с по бира в ръка(като за съжаление аз не можах да се възползвам, защото бях с колата, а аз наистина не карам пил!). За двата часа, в които успях да си побъбря с част от присъстващите разбрах, че голяма част от тях са много напред с материала, или казано по друг начин, ще има какво да се научи от тях, което е и една от основните цели на мероприятието.

Та в петък ще е откриващото парти, което ще се проведе за първи път в лаб-а и със сигурност ще е изключително интересно. Всеки желаещ може да заповяда, за да види атмосферата и ако му хареса да се присъедини към групата. Адреса е Добри Войников 19 като часа най-вероятно ще е около 18:30-19:00. Мисля, че съвсем отговорно мога да заявя … Очаквайте още доста статии за лаб-а 🙂

PS: От днес може да следите новините за лаб-а на официалния сайт www.VarnaLab.org

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *