Време беше да вляза в семейството на умните телефони

В последните няколко години, мобилните приложения и съответно смартфоните набраха страхотна скорост. По една или друга причина останах малко далеч от тези неща за известно време, но беше ясно, че рано или късно ще се сдобия с подобно устройство. Най-важната функция на всички телефони е една и съща, а именно провеждането на разговори. Реално погледнато и старият ми телефон се справяше с тази задача, но за нас, хората от ИТ сферата е много важно да сме в крак с времето и тенденциите, които вълнуват потребителите, нашите бъдещи клиенти.

От около 5 години ползвам може би най-добрият телефон на 2004 година – Sony Ericsson W800i, като преди това и леля ми го беше използвала доста интензивно в продължение на 2 години. Наистина много добър телефон, но годините използване, както и няколкото изтървания от моя страна си казаха думата. При последното по сериозно падане, телефона спря да прави снимки, което си беше сериозна загуба поне за мен.

И така реших, че е крайно време да се оборудваме с нещо по-съвременно. Цените на новите апарати обаче, дори и с абонаментен план към някой оператор са доста сериозни, а някак нямах желанието да давам повече от 400-500 лева за телефон. Бях решил, че не държа телефона да е нов, стига да е запазен и да има остатъчна гаранция, което си дава някаква сигурност, против това, че телефона не е краден най-малкото. И така след месец-два следене сравнително редовно на двата по-големи форума за мобилни телефони forum.pocketbulgaria.com и www.androidbg.com/forum попаднах на няколко добри оферти. След няколко неуспешни опита, успях да се договоря за Samsung Omnia 7 в отлично състояние с 15 месеца остатъчна гаранция за 300 лева, което е почти наполовина от цената му в магазините.

Доста се чудех дали телефона, който си взема да бъде с Windows Mobile или Android, но тъй като скоро сигурно ще вземем и телефон с Android за приятелката ми(май вече е време да почна да ѝ казвам „годеницата ми“), реших че да имам достъп и до двете операционни системи е добра възможност. Все пак със сигурност опитите за създаване на мобилни приложения и за двете системи тепърва ми предстоят 🙂

И така днес получих телефона, като наистина се оказа доста запазен. Не съм го разцъквал по-сериозно, но скоро ще пиша с първите по-сериозни и подробни впечатления от апарата. Следват и няколко снимки на добрия стар W800i и новата ми играчка. Както се казва открийте десетте разлики 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *