За пътуванията, София и DevReach2011 с няколко думи

Както вече се похвалих, спечелих безплатен пропуск за тазгодишната конференция за програмисти DevReach. Общо взето бях запознат с това какво представлява и реших, че си заслужава да измина 1000 км „по пътищата вечни на България“ за да видя едни от най-влиятелните хора в света на програмирането с технологии на Майкрософт. По-подробно за впечатленията си от двата дни ще разкажа в следващите два поста, а сега ще отбележа някой неща, които ми направиха впечатление през тези 2 конферентни и един пътуващ ден.

1. От както имам лична кола доста ограничих пътуването с автобус, освен когато не съм сам и разликата в цените не е голяма. Но в последните 7 години откакто съм във Варна при възможност винаги пътувам с Биомет. Причините не са малко, като се започне най-вече с по-доброто обслужване, по-краткото пътуване, поради липсата на спиране в по-малки градове, възможността да си закупя билети онлайн и така нататък. Този път обаче билетите за автобуса, който ми беше най-удобен като час на тръгване бяха свършили и се наложи да използвам някоя друга фирма. Взех си двупосочен билет на Етап за да спестя едни 10 лева. Не искам да хейтя(както е модерно да се казва), но само ще спомена,че на отиване към София всички в автобуса бяха с якетата си!

2. За пореден път затвърждавам мнението си, че надали някога ще дойда да живея в София. Колкото и големи възможности(и заплати) в моята сфера на работа да предлага. Просто ми е прекалено голяма лудница, а и във Варна дори и по празници не съм чакал автобус 37 минути на 2-3 градуса. А и хората определено имат проблем с паркирането, както и пешеходците с ходенето по тротоарите.

3. Със сигурност догодина пак ще посетя DevReach! С една дума, това беше най-добрата конференция на която съм присъствал. Изключително интересни лектори, изключително земни хора, и един невероятен Scott Hanselman! Възможността да си сред програмисти от 22 страни и то на твоя територия не е за изпускане.

4. Когато идвам по такива поводи във София, трябва да си предвиждам един ден повече за да мога да се видя с всички приятели с които искам. А може би два допълнителни дни.

5. Може и да съм го споменавал вече, но има едно нещо за което наистина страшно много завиждам на софиянци и това е Витоша. Изключително красив изглед от мястото на конференцията(кино Арена Младост).

6. За пореден път времето е с мен и във Варна става бедствено положение, когато съм далече.

Сигурно има и още интересни неща които пропускам, но като цяло много ползотворно, образователно и надъхващо пътуване. Важно е поне веднъж годишно да си сверяваш часовника със световното ниво в областта, в която се занимаваш.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *