Жива бира в хотел Вентура във Варна

Това не е най-очакваното продължение на серията от статии свързани с различни марки бира, които решихме да пробваме напоследък, но също е доста интересно предложение. Покрай многото салса партита на Пепе, се оказа че в едно от местата, на които се събират от време на време се продава жива бира. Това е доста приятния като обстановка хотел Вентура в квартал Аспарухово във Варна.

От доста време се планираше едно посещение на въпросния хотел, някой ден след работа. И така в сряда се оказа, че е дошъл момента и ние да го видим този хотел с много приятен бар. Истината е че хотела е доста луксозно направен и като цена за нощувки си е от скъпите, 130 лева за двойна стая. Ние обаче не бяхме отишли да спим 🙂

На последния етаж на хотела има много хубав и просторен бар, който според моите виждания ми е една идея по аристократичен от нормалното. В заведението се предлага жива бира собствено производство. Първо реших, че е някакъв търговски трик, но после сервитьора ни каза, че можем да си вземем и бира за вкъщи от лоби бара на хотела. А в самия лоби бар може да се види и цялата инсталация за варене на бирата, а тя беше наистина внушителна. Незнам колко бира могат да правят, но имаше 4-5 съда по над 1000-1500 литра.

За вкъщи предлагат разфасовки от 2 и 3 литрови бутилки, които ви пълнят пред вас. Цената за 2 литра е 5.50 лв. Малко по-скъпа идва, но пък наистина беше много приятна на вкус. Силно препоръчвам на варненските любители на бира.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *